Crema De Zahar Ars
Sursa Crema de zahar ars
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca incercati o data acest desert veti dori sa repetati experienta iar si iar.
Atit de comun si totusi atit de fin, delicat si aromat.
Savurat in compania celor dragi si, mai ales, preparat de noi, va cuceri imediat, obligind consumatorul sa scoata exclamatii admirative si laudative si transformindu-se in desertul preferat al tuturor.
Despre ce vorbim? Pai despre ce altceva decit despre crema de zahar ars.
Cine nu a incercat acest deliciu pentru ca nu stia cum se face, va afla imediat "marele secret" urmarind postarea de mai jos:
Pentru a obtine patru portii veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Vom rasturna zaharul intr-o cratita potrivita (1000 ml) apoi vom pune vasul pe foc.
Amestecind continuu ca sa nu se arda, vom lasa zaharul zaharul sa se topeasca pina va capata o culoare aurie.
Luam vasul de pe foc si cu miscari rapide, ca sa nu se raceasca zaharul caramelizat devenind dur si pierzindu-si maleabilitatea, vom rasuci in asa fel incit caramelul sa curga pe toate laturile, tapetindu-le.
Vom lasa abia acum sa se raceasca dorind sa obtinem o crusta solida pe tot vasul.
Intre timp vom amesteca ouale cu laptele, batind energic cu un tel.
Vom adauga si mirosurile, continuind sa amestecam pentru omogenizare.
Vom verifica vasul cu caramelul si, daca observam ca au aparut mici crapaturi,
e momentul sa adaugam compozitia.
Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius.
Va fi gata in aproximativ 40 de minute, cind crema va fi complet legata avind deasupra o crusta aurie.
Se lasa sa se raceasca dupa care se taie si se serveste impreuna cu siropul rezultat.
Fiind un desert de provenienta frantuzeasca va spun: bon appétit.
Atit de comun si totusi atit de fin, delicat si aromat.
Savurat in compania celor dragi si, mai ales, preparat de noi, va cuceri imediat, obligind consumatorul sa scoata exclamatii admirative si laudative si transformindu-se in desertul preferat al tuturor.
Despre ce vorbim? Pai despre ce altceva decit despre crema de zahar ars.
Cine nu a incercat acest deliciu pentru ca nu stia cum se face, va afla imediat "marele secret" urmarind postarea de mai jos:
Pentru a obtine patru portii veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 grame zahar tos
- 4 oua
- coaja rasa de lamiie, dupa gust (eu am folosit coaja rasa de la jumatate de lamiie)
- zahar vanilat boubon, o lingurita
- citeva picaturi esenta de romVom rasturna zaharul intr-o cratita potrivita (1000 ml) apoi vom pune vasul pe foc.
Amestecind continuu ca sa nu se arda, vom lasa zaharul zaharul sa se topeasca pina va capata o culoare aurie.
Luam vasul de pe foc si cu miscari rapide, ca sa nu se raceasca zaharul caramelizat devenind dur si pierzindu-si maleabilitatea, vom rasuci in asa fel incit caramelul sa curga pe toate laturile, tapetindu-le.
Vom lasa abia acum sa se raceasca dorind sa obtinem o crusta solida pe tot vasul.
Intre timp vom amesteca ouale cu laptele, batind energic cu un tel.
Vom adauga si mirosurile, continuind sa amestecam pentru omogenizare.
Vom verifica vasul cu caramelul si, daca observam ca au aparut mici crapaturi,
e momentul sa adaugam compozitia.
Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius.
Va fi gata in aproximativ 40 de minute, cind crema va fi complet legata avind deasupra o crusta aurie.
Se lasa sa se raceasca dupa care se taie si se serveste impreuna cu siropul rezultat.
Fiind un desert de provenienta frantuzeasca va spun: bon appétit.