contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Crema de zahar ars...racoros, usor de preparat, rapid si super insiropat...un desert de vara care te incanta de fiecare data.
Ingrediente 2 portii:

  • 4 oua la temperatura camerei
  • 3 linguri zahar pentur compozitie
  • 6 linguri zahar pentru glazura
  • 1 lingurita esenta de rom sau un pliculet zahar vanilat
  • 500 ml lapte la temperatura camerei


Intr-o cratita se topesc cele 6 linguri de zahar, pana cand incep sa faca spuma si se toarna in vasele de cuptor.

Eu am folosit doua vase din lut smaltuit termoizolante. Se poate folosi si o cratita emailata sau chiar un vas yena. Vasele se ung bine cu zaharul topit, atat fundul vasului, cat si peretii.

Intr-un bol amestecam cu mixerul 3 linguri de zahar cu esenta de rom, laptele si ouale.

Turnam aceasta compozitie in vase peste glazura care s-a intarit, aceasta va scoate un sunet de vas spart, de care nu trebuie sa va speriati.
Se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade in cazul cuptorului electric) 40 de minute, pana se intareste.

Crema de zahar ars se serveste rece, de la frigider.


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com