Crema De Zahar Ars

articol scris de Dya blog
Este un desert usor de pregatit, gustos si foarte fin! Il recomand tuturor!
Ingrediente
Pentru inceput preincalzim cuptorul.
Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.
Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform
Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie.
Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit. Pofta buna!