Crema De Zahar Ars
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Crema de zahar ars este primul desert pe care am invatat sa il fac. Cred ca aveam 12-13 ani. Este foarte usor de facut si imi aduce aminte de momente frumoase din copilarie.
INGREDIENTE:
4 oua
100g zahar
500 ml lapte
Esenta vanilie
150g zahar pentru tapetat
PREPARARE:
Intr-o cratita se pun pe foc 150g de zahar pentru tapetat. Zaharul se topeste pana are culoarea aurie apoi se intinde astfel incat sa tapeteze marginea si fundul vasului in care facem crema de zahar ars.
Ouale intregi se sparg si se freaca cu 100g zahar, apoi se subtiaza cu laptele adaugat treptat.
Compozitia se toarna in cratita peste zaharul caramelizat si se da la cuptor.
Se coace aproximativ 40 de minute, Daca este nevoie sa mai tinem compozitia la cuptor, o putem acoperi cu o hartie sau o folie de staniol, pentru a nu se inegri.
Pofta buna!