contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


8 oua mari
200 gr zahar
1 l lapte
150 gr zahar tos pentru caramel
1 plic de zahar vanilat
Intr-o cratita smaltuita se caramalizeaza zaharul la foc mic pe aragaz ,dupa ce s-a format putina spuma la suprafata (avem grija sa nu se inchida la culoare pentru ca are un gust amar),se ia de pe foc si se tapeteaza fundul si marginile acesteia .Se lasa sa se raceasca .
Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza putina spuma ,se dilueaza cu laptele rece adaugandu-se treptat si mestecand continuu.
Compozitia se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars si o introducem in cuptor.Se tine la cuptor la un foc mic 50-60 de minute.Crema este gata cand este inchegata si se serveste rece.


Articol recomandat de undulcearomat.blogspot.com