CremĂ De ZahĂr Ars
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert care se prepară repede şi e incredibil de ieftin.
Ce îţi trebuie pentru 8 porţii (poza1):
- 6 ouă
- 750 ml de lapte
- 8-10 linguri de zahăr (depinde de gust)
- un plic de zahăr vanilat
- smântână pentru frişcă (am folosit LaDorna, pentru ornat), sirop de ciocolată (pentru ornat)
Plan de lucru:
- caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid). Turnăm zahărul caramelizat în formele în care facem crema (poza 2) şi îl întindem pe pereţii lor.
- batem ouăle cu mixerul (poza 3) şi turnăm laptele peste ele. Mixăm în continuare (poza 4). Turnăm compoziţia în forme (poza 5)
- băgăm la cuptor 30 de minute, timp în care preparăm frişca pentru ornat (poza 6)
- scoatem crema de zahăr ars de la cuptor (poza 7)
- Ornăm cu frişcă şi sirop de ciocolată. Savuraţi! (poza 8 )
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 0.8 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri