contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente (pentru 8 portii)

8 oua
1 l lapte
300 gr zahar




Se bat ouale cu 100 gr zahar pana se topeste zaharul.
Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit .

Intr-o cratita(mai de sacrificiu ) se caramelizeaza 200 gr zahar si se intinde apoi uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca.Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar.

Se pune amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel.Se pune deasupra unei alte cratiti cu apa(la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivitpentru aproximativ o ora.

Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata.

Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel.

Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel.Se serveste rece



Articol recomandat de reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com