contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...sau celebra "Creme caramel" :)
...multe nu sint de zis, doar ca ne era o pofta teribila de crema caramel :P ...asa ca n-am mai stat pe ganduri. Am facut-o si mancat-o chiar atunci noaptea...un "pic" dupa cina :D
...si a doua zi am mai facut o tura :))
E un desert mega-delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 150 g. zahar
- 2-3 linguri de apa
- 500 ml. lapte
- 1 baton de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie
- 4 oua
- 70 g. zahar
Mod de preparare:
Se lasa sa se caramelizeze 150 g. zahar cu cele 2 linguri de apa ( apa o puteti pune fie de la inceput fie la sfarsit, ca sa "stingeti" caramelul)
Se toarna in 4 forme mici.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie (daca folositi esenta de vanilie, nu o adaugati decat la sfarsitul fierberii)
Amestecati intr-un vas ouale cu 70 g. zahar; dupa ce se indeparteaza batonul de vanilie (daca il folositi), se toarna laptele in fir subtire si se amesteca. Turnati compozitia in cele 4 vase cu caramel.
Asezati-le apoi intr-o tava/forma mare de sufleu plina cu apa fierbinte. Dati vasul cel mare la cuptor pentru cca. 30-35 de minute. Infigeti o scobitoare in compozitie. Daca ramane uscata, e gata!
Luati vasul din cuptor, scoateti formele din bain-marie si lasati-le sa se raceasca. Puneti-le pentru minim 1 ora la frigider, sau cel mai bine, peste noapte.
Desprindeti crema cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel: cu atentie, se trece cu un cutit pe langa marginile formei, dupa care se rastoarna pe farfurii. Stiti cum, da?! :P ...asezati farfuria deasupra formei si cu o miscare ferma o rasturnati, ca si aici, de ex.
Se serveste, dupa dorinta, cu sucul de zahar rezultat sau cu un sos caramel.
...cateva poze imbietoare :P






P.S. Preparatul va fi si mai savuros cu frisca lichida in loc de lapte; sau puteti folosi o cantitate egala de lapte si frisca.

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com