Crema De Zahar Ars
Sursa Crema de zahar ars
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...sau celebra "Creme caramel" :)
...multe nu sint de zis, doar ca ne era o pofta teribila de crema caramel :P ...asa ca n-am mai stat pe ganduri. Am facut-o si mancat-o chiar atunci noaptea...un "pic" dupa cina :D
...si a doua zi am mai facut o tura :))
E un desert mega-delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 150 g. zahar
- 2-3 linguri de apa
- 500 ml. lapte
- 1 baton de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie
- 4 oua
- 70 g. zahar
Mod de preparare:
Se lasa sa se caramelizeze 150 g. zahar cu cele 2 linguri de apa ( apa o puteti pune fie de la inceput fie la sfarsit, ca sa "stingeti" caramelul)
Se toarna in 4 forme mici.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie (daca folositi esenta de vanilie, nu o adaugati decat la sfarsitul fierberii)
Amestecati intr-un vas ouale cu 70 g. zahar; dupa ce se indeparteaza batonul de vanilie (daca il folositi), se toarna laptele in fir subtire si se amesteca. Turnati compozitia in cele 4 vase cu caramel.
Asezati-le apoi intr-o tava/forma mare de sufleu plina cu apa fierbinte. Dati vasul cel mare la cuptor pentru cca. 30-35 de minute. Infigeti o scobitoare in compozitie. Daca ramane uscata, e gata!
Luati vasul din cuptor, scoateti formele din bain-marie si lasati-le sa se raceasca. Puneti-le pentru minim 1 ora la frigider, sau cel mai bine, peste noapte.
Desprindeti crema cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel: cu atentie, se trece cu un cutit pe langa marginile formei, dupa care se rastoarna pe farfurii. Stiti cum, da?! :P ...asezati farfuria deasupra formei si cu o miscare ferma o rasturnati, ca si aici, de ex.
Se serveste, dupa dorinta, cu sucul de zahar rezultat sau cu un sos caramel.
...cateva poze imbietoare :P
P.S. Preparatul va fi si mai savuros cu frisca lichida in loc de lapte; sau puteti folosi o cantitate egala de lapte si frisca.