Crema De Zahar Ars
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
In familia Mielus este una dintre retetele “clasice” ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie.
Ingrediente
- 8 oua
- 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
- 1 litru de lapte
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare
Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.
Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.
Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.
Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.
Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.
PS: Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.
Crema de zahar ars este o reteta ce a fost publicata pe siteul Retetele Bunicii .ro
De asemenea v-ar putea interesa
- Budinca de gris cu mere
- Tort “Vezuviu”
- Chec Flory
- Tort cu zmeura
- Cozonac cu mac
- Gogosi
- Prajitura cu fructe
- Prajitura cu nuca
- Chiftele de dovlecei
- Chiftele
Author:Retetele Bunicii
Powered by Versicherungsvergleich