Crema De Zahar Ars
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
200 g zahar + 200 g zahar
8 oua
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
1 litru de lapte
Intr-o oala se pun 200 g de zahar.
Se topeste cu grija zaharul sa nu se arda ca devine amar.
Dupa ce s-a topit tot zaharul se roteste oala si se intinde zaharul pe marginile oalei invartind la oala pana se intareste zaharul, dupa care se pune oala sub jet de apa rece (fundul oalei) sa se raceasca de tot zaharul caramelizat (zaharul incepe sa pocneasca). Intr-un castron se pun cele 8 oua si cele 200 g de zahar,
esenta de vanilie
si coaja rasa de lamaie.
Se bate putin cu telul sa se amestece albusul cu galbenusul (nu mult ca apoinu mai iese cremoasa, face gauri).
Se pune litrul de lapte amessstecand bine.
Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat.
Se pune la cuptor sa fiarba in baie de aburi. O tinem la cuptor pana se coloreaza deasupra si se desprinde cand o aplecam de peretii oalei.
Dupa ce o scoatem din cuptor o tinem la racit, dupa care o bagam la frigider. Cand s-a racit bine o rasturnam intr-un castron. Daca mai ramane zahar in oala punem putina apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul si punem zeama rezultata dupa ce s-a racit in castronul cu crema.