Cremă De Zahăr Ars
Este una din deserturile preferate a soţului meu, dar mai nou, trebe să recunosc că şi din ale mele. Poza este de la prima cremă de zahăr ars făcută de mine. Am avut emoţii că nu voi reuşi să îmi dau gata soţul... ei, dar, am avut emoţii degeaba. Singurul reproş a fost că am făcut prea puţin.
Ingrediente:
4 ouă
300 g zahăr
500 ml lapte
opţional: se poate pune şi zahăr vanilat, eu nu am avut în casă :)
Preparare:
Se pune pe foc mic la caramelizat 150 g zahăr. Între timp, se freacă cele 4 ouă cu restul de zahăr şi se toarnă peste treptat laptele. Când zahărul pus pe foc e gata, se tapetează pereţii vasului cu caramelul obţinut prin rotirea acestuia.
Se adaugă peste compoziţia obţinută din ouă, zahăr şi lapte. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ 40-50 de minute.
Când a trecut testul cu scobitoarea, e gata. Se lasă să se răcească bine de tot după care se răstoarnă pe o farfurie plată şi se serveşte cu poftă :)
Poftă bună!