Crema De Zahar Ars
Sursa Crema de zahar ars
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 6 oua;
- 200 grame zahar;
- 800 ml. lapte;
- 2 pliculete zahar vanilinat;
- 3 linguri zahar, pentru caramel;
In primul rand am amestecat ouale cu cele 200 grame de zahar, zaharul vanilinat si am adaugat treptat laptele. Apoi, am pus cele trei linguri de zahar intr-un ibric si le-am lasat pe foc pana s-a topit zaharul, amestecand incontinuu ca sa nu se arda. Nu am vrut sa iasa amar.
Am turnat caramelul intr-un vas de yena si am miscat vasul astfel incat caramelul sa se prelinga si pe peretii vasului. Am turnat deasupra compozitia cu oua, zahar si lapte si am introdus vasul la cuptor pentru aproximativ 40 minute. M-am mai uitat din cand in cand la el ca sa nu se arda.
Imi place cum a iesit la gust, caramelul nu este deloc amar, iar culoarea cremei este galbena, deoarece am folosit oua de tara.
Pofta buna!