Crema De Zahar Ars Mai Altfel
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
80g zahar
4 oua
2 linguri rom
un pumn de stafide
un strop de sare
Pentru caramel:
200g zahar
Iar vin cu o imagine mai veche, dar reteta e prea buna pentru a nu fi impartasita.
Mod de preparare:
Stafidele se pun la macerat in rom. Miezul de dovleac se fierbe in apa in care am adaugat vanilia si sarea, apoi se face piure in mixer si se adauga smantana + zaharul. Ouale se bat bine si se adauga in compozitia cu dovleac impreuna cu stafidele macerate
Intr-o craticioara se topeste zaharul pana se caramelizeaza si capata o culoare auriu cognac, apoi se toarna intr-o forma de ceramica, se ung bine peretii ei si se toarna compozitia de mai sus in ea. Se coace cam o ora la foc potrivit. O cratita obsnuita as da-o la cuptor in bain-marie
Se scoate din forma dupa ce s-a racit complet.
E o bunatate!
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com