Crema De Zahar Ars Cu Gelatina
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta pentru Crema de zahar ars cu gelatina
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta , laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.
Intr-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz, se pune un disc …. metal peste flacara) se caramelizeaza 100 g zahar tos cînd se formeaza putina spuma la suprafata, se stinge imediat cu 200 ml apa fierbinte si se lasa la foc mic, ca apa sa nu scada, pîna cînd nu se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca sau se raceste pe apa rece.
In acest sirop rece se înmoaie foile de gelatina sau granulele (cantitatea indicata în reteta precedenta) într-un lighenas de 3 1; se lasa o ora, pîna cînd absorb tot lichidul si se înmoaie. In rest, se continua exact ca în reteta precedenta.
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta, laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.într-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz, se pune un disc …. metal peste flacara) se caramelizeaza 100 g zahar tos cînd se formeaza putina spuma la suprafata, se stinge imediat cu 200 ml apa fierbinte si se lasa la foc mic, ca apa sa nu scada, pîna cînd nu se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca sau se raceste pe apa rece. In acest sirop rece se înmoaie foile de gelatina sau granulele (cantitatea indicata în reteta precedenta) într-un lighenas de 3 lse lasa o ora, pîna cînd absorb tot lichidul si se înmoaie.
In rest, se continua exact ca în reteta precedenta.