Crema De Vanilie Cu Capsuni - Varianta Dietetica
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca este duminica, pentru ca in piata au aparut capsunile romanesti si pentru ca este vremea de facut bunatati cu ele, astazi am facut o crema de vanilie , dietetica si gustoasa.
Astfel, am pus la fiert 1 litru de lapte semidegresat. Intre timp, intr-o oala de inox, 2 oua se amesteca bine impreuna cu 2 linguri de amidon de porumb, 1 lingura de indulcitor si o lingura de esenta de vanilie.
Laptele clocotit se toarna peste oua si se amesteca incontinuu, energic. Se vede deja ca s-a ingrosat. Se pune pe foc si amesteca incontinuu, pana ce apar bule deasupra si este ingrosata bine crema. Atunci se ia de pe foc si se trece printr-o sita inoxidabila intr-un vas termorezistent de sticla.
Se da la racit, nu inainte de a o acoperi cu folie alimentara. Folia se pune chiar peste crema, nu peste vas.
Cand este deja rece, se amesteca cu 2 linguri de iaurt cremos sau smantana dietetica si se omogenizeaza.
Pe fundul vasului (bol sau pahar ) se pune un rand de crema, un rand de capsuni taiate, iar crema si la sfarsit capsuni. Trebuie sa stea la rece cel putin o ora, ca sa se inchege bine crema si sa se raceasca impreuna cu fructele.
Este foarte buna, racoritoare, de sezon si dietetica, se face foarte usor si este un desert minunat !