Crema De Tofu
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Tofu este unul dintre acele preparate care, daca nu este preparat corespunzator este extrem de fad. Foarte rar il folosesc in stare pura in mancaruri si atunci cand il folosesc il pun in sandwichuri, alaturi de multe legume si sosuri. L-am incercat insa sub diferite forme: prajit, copt, in tocanite si mancaruri si pot sa va spun ca este absolut minunat. Reteta de fata intareste acest lucru. Desi este poate cea mai simpla reteta pe baza de tofu, este si una dintre cele mai gustoase si rapide. Am aflat de ea abia in vara, de la o frumoasa si simpatica domnisoara (mersi Miruna! ;)Poate fi servit pe toast, in sandwichuri, pe barcute de ardei (cum am facut eu), ca umplutura la rosii etc. Si merge minunat ca aperitiv in aceste zile :)
Crema de tofu
-
1 cutie (300g) tofu simplu/cu verdeata/cu ardei
-
1 ceapa mica rosie sau alba
-
1 praf sare
-
ulei de floarea soarelui
-
Tofu se scurge de apa, se faramiteaza si se pune in robot. Se adauga ceapa taiata bucatele, sarea si putin ulei. Se mixeaza pana rezulta o pasta omogena, adaugand ulei putin cate putin, ca la maioneza, pentru ca pasta sa rezulte pufoasa si cremoasa.
-
Se depoziteaza in cutii inchise, in frigider, pana la 3 zile.