Crema De Portocale
Sursa Crema de portocale
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut o prajitura si m-am gandit c-ar merge mai bine daca ar avea si crema. Cum aveam portocale am decis sa fac o crema mai fresh! A iesit atat de buna ca imi venea sa o pap asa simpla. :">
Ingrediente: 4 oua
1/2 cana zahar
sucul de la 1 si 1/2 portocala
coaja de la 2 portocale
25 g unt
3 si 1/2 lg faina de orez expandat
Mod de preparare:
1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare.
2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)
3. Luam vasul de pe aburi si incorporam faina de orez si coaja de portocala. Si gata-i crema! Incomparabil mai buna decat cele din comert!
Nota!
Faina de orez expandat nu necesita preparare termica ;)