contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Mascarpone Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Stiti deja ca nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala, azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

    Ingrediente
  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone

   Cum procedam:
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.
4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata. 
5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).
  Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.
 Nota!
 Folositi ciocolata de calitate.
 Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.