contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cremă De Lămâie Cu Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema asta am făcut-o ieri, însă voi o vedeți azi :D
O cremă fină , delicioasă care atunci când o mănânci ai vrea să nu te mai oprești! 

Ca să te bucuri de un astfel de desert ,
Ai nevoie de:
Pentru cremă:
200 ml lapte
coaja de la o lămâie
4 linguri zahăr
2 gălbenușuri

Pentru bezea:
2 albusuri
5 linguri zahăr
1 lingura suc de lămâie

Mod de preparare:

Crema. Puneți laptele la fiert cu  coaja de lămâie tăiată cu curățătorul de legume. Fierbeți până laptele devine galben. Opriți focul, acoperiți și lăsți să se răcească la temperatura camerei. 
Gălbenușurile se spumează cu zahărul apoi se adaugă treptat laptele rece amestecând continuu până la omogenizarea compoziției. Puneți iar să fiarbă amestecând continuu până se îngroașă. 
Puneți crema în forme și începeți să faceți bezeaua.
Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat și sucul de lămâie. 
Puneți cu lingura spuma peste crema de lămâie și puneți formele în cuptorul bine încins la 200 GC 
 pe functia grill cca 3 minute cu ușa cuptorului întredeschisă  
apoi opriți focul și mai lăsați 2 minute cu ușa închisă.




 Servită caldă sau rece crema e fantastică!

 

Poftă bună!