Crema De Lamai Sau Portocale Pentru Torturi
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta pentru Crema de lamîie sau portocala pentru torturi
Ingrediente pentru crema de lamaie sau portocale
- 4 galbenusuri sau 2 oua întregi,
- 140—180 g zahar,
- 250 g unt, o lamîie mare sau o portocala mare,
- un pachetel cu zahar vanilat.
Se prepara ca si „Crema universala de vanilie“, însa lichidul care se adauga este zeama de lamîie sau portocala, sau combinate (ca sa nu fie prea acru) si coaja de Ia suprafata fructului, rasa prin razatoarea cu gauri mici. (Se pot pune pîna la 2 linguri suc de portocale pentru un galbenus). Cînd se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat; poate sa ramîna numai cu aroma respectiva. Se continua, cum s-a aratat la crema mentionata.
.