contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Iaurt Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

In ajun de Sf. Andrei, va propun o reteta dulce-dulce de tot: crema de iaurt cu visine. Pentru 4 portii aveti nevoie de: 1 borcan cu visine din compot (incercati sa luati din camara proprie si nu va rezumati la cele din comert, nu sunt  sanatoase), 4 foi de gelatina, 2 batoane de vanilie, 2 galbenusuri, 4 linguri cu zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 450 ml de iuart fara grasimi sau cu putine grasimi.

Pe langa acestea, asigurati-va ca aveti si doua piscoturi pe masa.

Prima data se scurg visinele folosindu-va de o strecuratoare, sucul se pune deoparte. Foile de gelatina se lasa intr-un vas cu apa, pentru a se topi, timp de 5 minute.

Dupa aceasta aveti o misiune de-a dreptul parfumata si sigur va va placea, veti taia batoanele de vanilie in doua, pe lungime, si le scoateti interiorul.

Apoi amestecati intr-un vas galbenusurile, esenta de vanilie, zaharul pudra si zaharul vanilat folosindu-va de un mixer. Amestecati pana obtineti o pasta.

Dupa aceasta scoateti gelatina, se scurge bine de apa. Se pune intr-un vas, se lasa la foc mic, dupa care se amesteca cu spuma de oua.

Treptat, se adauga iaurtul in crema, dupa care se tine la rece timp de 5 minute. In acest timp veti constata ca desertul devine gelatinos, nu va apucati totusi sa-l degustati, caci nu este inca momentul.

Impartiti apoi trei sferturi din visine in patru pahare, bateti un pic crema, varsati peste visine si lasati la rece cca 1 ora. Pentru un desert ca la carte, dar si pentru a va impresiona musafirii, decorati desertul cu visinele ramase, iar apoi presarati piscoturile.

Ce este impresionat este faptul ca o portie de desert nu are mai mult de 270 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com