Crema De Iaurt Cu Visine
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
In ajun de Sf. Andrei, va propun o reteta dulce-dulce de tot: crema de iaurt cu visine. Pentru 4 portii aveti nevoie de: 1 borcan cu visine din compot (incercati sa luati din camara proprie si nu va rezumati la cele din comert, nu sunt sanatoase), 4 foi de gelatina, 2 batoane de vanilie, 2 galbenusuri, 4 linguri cu zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 450 ml de iuart fara grasimi sau cu putine grasimi.
Pe langa acestea, asigurati-va ca aveti si doua piscoturi pe masa.
Prima data se scurg visinele folosindu-va de o strecuratoare, sucul se pune deoparte. Foile de gelatina se lasa intr-un vas cu apa, pentru a se topi, timp de 5 minute.
Dupa aceasta aveti o misiune de-a dreptul parfumata si sigur va va placea, veti taia batoanele de vanilie in doua, pe lungime, si le scoateti interiorul.
Apoi amestecati intr-un vas galbenusurile, esenta de vanilie, zaharul pudra si zaharul vanilat folosindu-va de un mixer. Amestecati pana obtineti o pasta.
Dupa aceasta scoateti gelatina, se scurge bine de apa. Se pune intr-un vas, se lasa la foc mic, dupa care se amesteca cu spuma de oua.
Treptat, se adauga iaurtul in crema, dupa care se tine la rece timp de 5 minute. In acest timp veti constata ca desertul devine gelatinos, nu va apucati totusi sa-l degustati, caci nu este inca momentul.
Impartiti apoi trei sferturi din visine in patru pahare, bateti un pic crema, varsati peste visine si lasati la rece cca 1 ora. Pentru un desert ca la carte, dar si pentru a va impresiona musafirii, decorati desertul cu visinele ramase, iar apoi presarati piscoturile.
Ce este impresionat este faptul ca o portie de desert nu are mai mult de 270 de kcal.
Pofta buna!