Crema De Fasole Uscata, Varianta De Post
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani Romania !
Azi,
am preparat o traditionala fasole (dinnou fasole) dar varianta fara carne si credeti-ma
pe cuvant, nu este cu nimic mai prejos decat surata ei, anterioara J.
Sper sa va placa , e tareeeeee buna !
Timp
de pregatire:200’
Ingrediente:
1kg
fasole uscata, alba
2
bucati morcovi
2
buc. pastarnac
2
buc. patrunjel
½
buc. telina
2
fire ceapa verde
2
foi dafin
1crenguta
de cimbru uscat
Piper
Garnitura:
4
cepe rosii, mari
60ml
ulei
1
lingurita boia dulce de ardei
Ardei
iute
Mod
de preparare:
Fasolea
bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram
si aruncam apa.
In
oala sub presiune, punem apa la fiert. Intre timp curatam si spalam legumele.Cand
apa da in clocot, adaugam fasolea si zarzavaturile si mirodeniile.Lasam la
fiert 2h.
Intre
timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae,
adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam
boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand
fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem foile de dafin
si cimbrul. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem
cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine textura dorita.
Am
servit crema garnisita cu ceapa prajita, un ardei iute alaturi si paine proaspata
cu seminte, facuta in casa J.
Pofta
buna !