contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Fasole Uscata, Varianta De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La multi ani Romania !

Azi, am preparat o traditionala fasole (dinnou fasole) dar varianta fara carne si credeti-ma pe cuvant, nu este cu nimic mai prejos decat surata ei, anterioara J. Sper sa va placa , e tareeeeee buna  !
Timp de pregatire:200’
Ingrediente:
1kg fasole uscata, alba
2 bucati morcovi
2 buc. pastarnac
2 buc. patrunjel
½ buc. telina
2 fire ceapa verde
2 foi dafin
1crenguta de cimbru uscat
Piper
Garnitura:
4 cepe rosii, mari
60ml ulei
1 lingurita boia dulce de ardei
Ardei iute
Mod de preparare:
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram si aruncam apa.
In oala sub presiune, punem apa la fiert. Intre timp curatam si spalam legumele.Cand apa da in clocot, adaugam fasolea si zarzavaturile si mirodeniile.Lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem foile de dafin si cimbrul. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine textura dorita.
Am servit crema garnisita cu ceapa prajita, un ardei iute alaturi si paine proaspata cu seminte, facuta in casa J.
Pofta buna !