contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Fasole Boabe Cu Sunca Afumata De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea, cu sunca si ceapa calita, rosie J !

Timp de pregatire:200’
Ingrediente:
1kg fasole uscata, alba
2 bucati morcovi
2 buc. pastarnac
2 buc. patrunjel
½ buc. telina
2 fire ceapa verde
1 kg sunca de porc afumata (de casa)
Sare
Piper
Garnitura:
4 cepe rosii, mari
60ml ulei
1 lingurita boia dulce de ardei
Ardei iute murat
Gogonele murate
Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi J.
Pofta buna !