Crema De Fasole Boabe Cu Sunca Afumata De Porc
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea, cu sunca si ceapa calita, rosie J !
Timp de pregatire:200’
Ingrediente:
1kg fasole uscata, alba
2 bucati morcovi
2 buc. pastarnac
2 buc. patrunjel
½ buc. telina
2 fire ceapa verde
1 kg sunca de porc afumata (de casa)
Sare
Piper
Garnitura:
4 cepe rosii, mari
60ml ulei
1 lingurita boia dulce de ardei
Ardei iute murat
Gogonele murate
Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi J.
Pofta buna !
Timp de pregatire:200’
Ingrediente:
1kg fasole uscata, alba
2 bucati morcovi
2 buc. pastarnac
2 buc. patrunjel
½ buc. telina
2 fire ceapa verde
1 kg sunca de porc afumata (de casa)
Sare
Piper
Garnitura:
4 cepe rosii, mari
60ml ulei
1 lingurita boia dulce de ardei
Ardei iute murat
Gogonele murate
Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi J.
Pofta buna !