Crema De Dovleac
Sursa Crema de dovleac
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(2 cani sau 4 cesti)
200g dovleac copt sau fiert la aburi si facut piure
450ml lapte de soia
50ml sirop de artar
(optional: 50g zahar - daca dovleacul nu este prea dulce sau daca se prefera o crema mai dulce)
1 lingura plina amidon de porumb (cornstarch)
4g kanten (agar-agar)
cateva picaturi de esenta de rom
pt. decor: putin sirop de artar
Laptele de soia se amesteca cu siropul, amidonul si agarul (si zaharul) si se pune pe foc mic-potrivit. De cand incepe sa fiarba se tine pe foc 2 min. amestecand usor. Se toarna apoi peste piureul de dovleac si se amesteca repede si bine. Se toarna in cani/cesti, se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider.
Cand se serveste se toarna deasupra putin sirop de artar (sau caramel ;) ).
200g dovleac copt sau fiert la aburi si facut piure
450ml lapte de soia
50ml sirop de artar
(optional: 50g zahar - daca dovleacul nu este prea dulce sau daca se prefera o crema mai dulce)
1 lingura plina amidon de porumb (cornstarch)
4g kanten (agar-agar)
cateva picaturi de esenta de rom
pt. decor: putin sirop de artar
Laptele de soia se amesteca cu siropul, amidonul si agarul (si zaharul) si se pune pe foc mic-potrivit. De cand incepe sa fiarba se tine pe foc 2 min. amestecand usor. Se toarna apoi peste piureul de dovleac si se amesteca repede si bine. Se toarna in cani/cesti, se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider.
Cand se serveste se toarna deasupra putin sirop de artar (sau caramel ;) ).