Crema De Clementine
Sursa Crema de clementine

articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bun gasit, dragilor! Mi-am prelungit vacanta si asta nu din lipsa de inspiratie sau de retete, ci din
simplul motiv ca taurii o iau mai greu din loc. :P Mno acu' ca am revenit la "civilizatie", vorba unei prietene, am adus si o bunatate de crema. Initil am am vrut sa fac un curd dens, insa m-am gandit sa schimb modul de preparare si a iesit o crema aerata cu note dulci-acrisoare.
Daca va doriti o crema mai densa puteti incerca sa adaptati ingredientele la reteta de AICI.
Daca va doriti o crema mai densa puteti incerca sa adaptati ingredientele la reteta de AICI.
Ingrediente:
- 300 ml suc (proaspat stors si strecurat) de clementine
- 3 lg zeama de lamaie
- coaja de la o portocala
- 180 g zahar
- 4 oua mari (de tara am folosit eu)
- 2 galbenusuri de la oua mari
- 100 g unt moale
Cum procedezi:
1. Intr-un vas amesteca sucurile cu 180 g zahar si cu coaja de portocala (taiata cu un peeler de legume ca sa o poti scoate mai tarziu) si pune pe foc 5-6 minute. Amesteca pana cand se dizolva zaharul.
2. Intr-un bol pune 4 oua mari + 2 galbenusuri si mixeaza-le bine.
3. Opreste focul si adu vasul cu suc fierbinte langa cel cu ouale batute.
4. Ia cate 1/2 de polonic (sau cate un linguroi) de suc si incorporeaza-l in ouale batute amestecand energic (ca sa nu obtii omleta :P). Mai repeta operatiunea de vreo 5 ori apoi poti turna sucul direct din vas in fir subtire amestecand mereu.
5. Toarna compozitia intr-un vas de yena/inox si muta-l pe baie de aburi. Amesteca in crema pana cand observi ca se ingroasa. Testul pentru astfel de crema este cel cu lingura - adica daca bagi lingura si compozitia sta pe spatele ei inseamna ca e destul de groasa si o poti lua de pe bain marie.
6. Ia crema deoparte si cate este inca fierbinte pune 100 g unt moale (preferabil taiat cubulete) si amesteca pana il inglobezi total (daca ti se pare ca nu s-a topit pui vasl din nou pe bain marie si amesteci pana cand se topeste complet).
7. Transferi crema in borcane, o lasi sa se raceasca apoi o bagi in frigider.
Teoretic rezista 2 saptamani, practic de cate ori vei avea treaba la frigider iti vei dori sa mai iei o lingurita. :))