Crema De Ciocolata Alba Cu Sos De Ciocolata Neagra
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De Valentine's Day am pregatit o cina romantica la care am servit si acest desert. Cu restul de retete revin un pic mai tarziu:). Este un desert usor, foarte aromat si fin.
Il recomand cu dragoste!
Ingrediente:
100g ciocolata alba
200g iaurt
150ml lapte
200ml frisca
vanilie
1 plic gelatina.
Sos de ciocolata neagra:
150g ciocolata neagra
100ml frisca
75g unt moale
125ml lapte
vanilie.
Pt. decor:
Capsuni
Figurini din ciocolata alba si neagra.
Se incalzeste laptele cu zaharul, dupa care se adauga ciocolata alba si se lasa sa se topeasca pe foc mic. Se lasa la racorit apoi se adauga esenta de vanilie.
Gelatina se inmoaie in 4 linguri de apa si se lasa sa se umfle bine. Adaugam peste ea 3 linguri din amestecul de mai sus de lapte si ciocolata si se amesteca sa se dizolve. Se adauga si restul de lapte si ciocolata si iaurtul. Se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca usor, se adauga frisca mixata bine.
Se repartizeaza amestecul in forme de silicon si se da la frigider pentru 4-5 ore.
Pentru sos se da in fiert laptele cu frisca si esenta de vanilie. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca bine pana aceasta se topeste apoi se lasa la racit. Se bate untul si se adauga si el in acest amestec.
Formele inainte de a fi servite se trec prin apa calduta si se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu sos, capsuni si o forma din ciocolata.
Ies in jur de 6 portii.