Crema De Cafea
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Reteta pentru Crema de cafea
Ingrediente pentru Crema de cafea
-4 galbenusuri sau 2 oua întregi,
- 140 g zahar,
- 200 g unt,
- 4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri (2 linguri pentru oua întregi) sau apa în loc de esenta de cafea si 50 g nescafe (care da un gust excelent cremei), o lingura rom, un pachetel cu zahar vanilat.
Prepararea cremei
Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu vîrf de calea naturala macinata si o lingura cu vîrf de cicoare (care da gust si o cu oare mal pronuntata) în 150 ml apa, 5—6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4—8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri (30 ml) pentru oua întregi.
In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale întregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi. Untul se adauga cum s-a aratat în reteta precedenta sau la „Crema universala de vanilie“.