Crema De Cafea Cu Gelatina
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Reteta pentru Crema de cafea cu gelatina
Toate cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sînt iden tice ca si la „Crema de vanilie cu gelatina I laptele înlocuindu-se cu esenta de cafea.
Esenta de cafea se prepara din: o lingura cu vîrf de cafea naturala si o lingura cu vîrf de cicoare sau numai cu 2 linguri cu vîrf de cicoare.
Cafeaua si cicoarea se fierb în 300 ml apa, cea 10 minute; se lasa 30 minute, ca sa se aseze, apoi se filtreaza prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata pe el, asezat pe o strecuratoare. Se cîntareste 200 ml esenta si, cînd este complet rece, se înmoaie gelatina în ea.
Gelatina se poate înmuia în 200 ml apa rece; pentru aroma, se adauga 50 g nescafe, numai dupa ce s-a topit gelatina si s-a îngrosat sodoul, adica imediat dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi, în rest, se continua ca si pentru crema de vanilie cu gelatina I.