Crema De Branza Cu Spanac
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Una dintre cele mai simple si rapide creme de branza, asezonata cu spanac proaspat realizeaza o masa copioasa si sanatoasa. Ideala atat la micul dejun cat si la pranz.
Crema de branza cu spanac |
- 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece |
- 1/2 cana apa |
- 1 l-ta sare de mare |
- 1 lg zeama de lamaie |
- 3 cani spanac proaspa |
- 2-3 catei usturoi |
- ierburi aromate (optional) |
~~~Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta omogena, semi-fluida insa nu foarte groasa. Daca este prea groasa mai adaugati putina apa. Spalati spanacul (lasati si coditele) si puneti-l in blender. Pulsati 1-2 secunde, doar cat sa il sfarame. Aveti grija sa nu il faceti pasta! Adaugati peste crema de branza usturoiul zdrobit, spanacul si mirodeniile. Amestecati cu grija si serviti pe loc sau daca doriti, dati la rece pt o ora pt ca aromele sa se patrunda. Pastrati la frigider intr-un vas de p[lastic sau de sticla cu capac. Valabil 2 zile. |