contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Branza Cu Mei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3965
O reteta pentru pitici mici si pofticiosi si nu numai…..Petrica fiind de fel un mare flamanzila, m-am gandit ca o reteta cu cereale veritabile ar fi cea mai potrivita solutie pentru masa de seara. Punct ochit, punct lovit, piticul s-a declarat satul si chiar si mofturosul de Andrei a mancat cu placere. Reteta am gasit in volumul 16 din “Delicii in bucatarie”, volumul dedicat alimentatiei celor mici.  Ce mi-a placut este si faptul ca este o reteta versatila; in functie de condimente (dulci sau sarate), reteta poate deveni un dulce sau o gustare sarata, morcovul poate fi inlocuit cu o legume sau un fruct dupa preferinta, ras sau facut piure.
Pentru o portie (destul de generoasa), avem nevoie de:
- o lingura de mei decorticat
- o lingura mare de branza de vaci (in reteta originara este ricotta dar, zic eu, branza de vaci ne este mai la indemana si mai proaspata)
- un morcov (sau alt fruct preferat)
-  o lingurita ulei de masline
- 150 ml lichid din supa de legume – sau, in lipsa acesteia, apa sau lapte
- se mai poate adauga miere, scortisoara pentru o varianta dulce
- verdeata tocata pentru varianta nedulce
Semintele de mei se oparesc, se spala si se pune la fiert 20 de minute in supa alaturi de morcov.
_DSC3943_DSC3945
Cand e gata, scurgem meiul, radem morcovul fin, le amestecam, adaugam si branza de vaci, eventual uleiul, amestecam bine pentru omogenizare si…..gata. Mancarica e bine a se …devora imediat ce e gata, am observat ca altfel pustii mei nu o mai mananca (poate meiul se prea inmoaie, nu stiu, lasa ca o sa vad eu cand oi trece de faza de croaziera, musai vreau sa gust si eu).
_DSC3983