Crema Cu Caise Si Mascarpone
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Folosim: un compot de caise, 300 g branza mascarpone, 2-3 linguri sirop artar sau miere, 100 g ciocolata, 8 piscoturi, 2-3 linguri lapte, un cubulet de unt, esenta de rom.Cantitatile sunt pentru 4 portii.
Cu 100 g branza mascarpone si cele 8 piscoturi bine sfaramate facem cate un disc de aluat, pe care il punem la baza paharului in care vom servi desertul.
Intr-un castron amestecam branza mascarpone, 8 caise din compot, un pic de zeama din compot, pentru a subtia amestecul, siropul de artar sau mierea.Mixam bine pana se omogenizeaza caisele in crema.
Punem jumatate din compozitie in pahare.Facem glazura de ciocolata: pe foc topim 100 gr ciocolata, 2-3 linguri lapte, un cubulet de unt, esenta de rom.Inmuiem in glazura 4 sferturi de caisa si le lasam la intarit pe un gratar.Turnam o jumatate din glazura in pahare, peste crema.Completam cu restul de crema si din nou glazura de ciocolata.Decoram cu frunzulite de menta si caisele glazurate.
Cu drag!