contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema Catalana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



De cand am primit arzatorul de la Kitchen Shop, ne-am planificat aceasta reteta, un altfel de creme brulee, mult mai aromat. Gadgetul asta e foarte util pentru a forma o crusta din zahar pe deasupra deserturilor, motiv pentru care se numeste arzator pentru creme brulee :). Dar bineinteles ca sunt multe alte retete la care poate fi folosit, inclusiv crema catalana.
Pentru patru portii avem nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • un pliculet de zahar vanilat 
Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram.
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut.
Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore.
Inainte de a servi intra in scena arzatorul de la Kitchen Shop: presaram zahar pe toata suprafata cremei si ardem pana se formeaza o crusta frumos colorata.