Crema Catalana
Sursa Crema Catalana
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand am primit arzatorul de la Kitchen Shop, ne-am planificat aceasta reteta, un altfel de creme brulee, mult mai aromat. Gadgetul asta e foarte util pentru a forma o crusta din zahar pe deasupra deserturilor, motiv pentru care se numeste arzator pentru creme brulee :). Dar bineinteles ca sunt multe alte retete la care poate fi folosit, inclusiv crema catalana.
Pentru patru portii avem nevoie de:- 4 galbenusuri
- 600 ml lapte
- 2 linguri amidon
- coaja de la o lamaie
- 150 g zahar
- 1 baton de scortisoara
- un pliculet de zahar vanilat
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut.
Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore.
Inainte de a servi intra in scena arzatorul de la Kitchen Shop: presaram zahar pe toata suprafata cremei si ardem pana se formeaza o crusta frumos colorata.