Crema Caramel
Sursa Crema caramel
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 l lapte fiert si racit
- 8 oua
- 300 gr zahar
- 1 lingura praf de budinca de vanilie
- 2 plicuri de zahar vanilat
Se caramelizeaza 200 gr de zahar intr-o cratita in care se va coace crema, apoi se roteste cratita pt a imbraca peretii in zahar caramelizat.
Se bat spuma ouale cu 100 gr zahar + zaharul vanilat, apoi se adauga si praful de budinca se mai mixeaza putin si se adauga si laptele rece pe rand. Se toarna compozitia in cratita si se aseaza intr-o tava cu apa fierbinte. Se pune la copt in cuptorul preincalzit pt 40-45 minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca apoi se acopera cratita cu un platou si se rastoarna .