Crema Cappuccino La Pahar
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, deoarece am fost foarte surprinsa (si incantata peste masura :P) sa vad ca am primit deja felicitari de ziua mea (ziua mea va fi de-abia maine :D), am preparat rapid niste cescute "cremoase" cu cafea, special pentru voi :)
Va multumesc din suflet pentru gandurile bune!!!
...ne "vedem" in curand la o felie de tort :))
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 ml. cafea tare
- 4 foi gelatina
- 1 baton vanilie (optional)
- un praf de scortisoara
- 3 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 200 ml. frisca
- 4 fursecuri cu migdale
- cacao pentru presarat
Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece. Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul (eu nu am pus vanilie deloc, pentru ca ador gustul cafelei :D)
Se da in fiert cafeaua cu pastaia si miezul, daca va hotarati sa le folositi, si se lasa sa mai fiarba putin la foc moale. Galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu zaharul timp de 1-2 minute; se adauga apoi 6 linguri de cafea fierbinte. Aceasta compozitie se inglobeaza in restul de cafea (de pe foc) si se amesteca intruna pana cand compozitia devine cremoasa, adica vreo 7-8 minute.
Se pune crema intr-un castron plasat intr-o baie de apa rece si se lasa la racit; se amesteca din cand in cand. Se adauga scortisoara.
Se bate frisca si se pun deoparte 4 linguri pentru decor. Restul se inglobeaza in crema.
Se aseaza crema in pahare sau cesti de cafea si se da la rece cca. 2-3 ore.
Se orneaza cu fursecuri, frisca si cacao.
Va puuuup!!!!!!!!!!!!! :)
...cremoasa!!!!!!!!!!!!
Sper sa o savurati impreuna cu mine, alaturi de un aromat pahar cu lichior de cafea (Kahlua, preferatul meu :P)
...pana cand e gata tortul, caci atunci veti primi mai mult de-un paharut :)))
Aromat si delicios!!! :)