Crem? De Cacao
Sursa Crem? de cacao
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pornind de la crema de vanilie, am f?cut ni?te modific?ri ?i am ob?inut crema de cacao.
Am folosit:
50 gr zah?r
250 ml lapte
o fiol? esen?? de rom
50 gr zah?r
2 g?lbenu?uri
25 gr f?in?
un praf de sare
20 gr cacao
o fiol? esen?? de rom
Primele 3 ingrediente - amestecate la rece, apoi puse pe foc mic, amestecând din când în cand pân? ce s-a topit zah?rul ?i pân? ce a dat în fiert. Am dat deoparte de pe foc.
Urm?toarele 4 ingrediente - amestecate bine cu telul (la cantitate mai mare folosesc mixerul) într-o cr?ticioar? care poate fi pus? pe flac?r?.
Am început s? picur câte pu?in din lapte peste g?lbenu?uri, amestecând de zor. Când amestecul cu g?lbenu?uri s-a înc?lzit de la atâta picurat, am ad?ugat restul de lapte tot o dat? ?i am omogenizat repede.
Am pus pe foc mic, amestecând încontinuu. Nu am l?at mai mult de 5 minute. Nu am vrut s? fie prea groas? crema. Altfel, dup? ce puneam cacaoa, a? fi avut ceva de munc?.
A?adar, am tras cr?ticioara de pe foc, am ad?ugat ?i ultimele 2 ingrediente, am amestecat bine ?i gata crema!
Am folosit-o pentru cornule?ele de aici.