Creier Pane
Sursa Creier pane
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta tare gustoasa ce se pregateste foarte usor. Desi nu este un preparat agreat de toata lumea pentru unii, poate fi un ospat pe cinste.
Ingrediente:
aprox. 700g creier
2 oua
faina
pesmet
sare si piper
Mod de preparare
Creierul de porc, bine spălat si curăţat de pieliţe, se pune intr-o strecuratoare, la scurs.
Pregatim un castron in care batem ouale cu sare si piper, o farfurie cu faina si o farfurie cu pesmet. Luam fiecare bucata de creier si o trecem prin făină, apoi prin oul bătut şi la final prin pesmet, dupa care il punem la prajit, pe ambele parti, pana se rumenese frumos intr-o tigaie cu ulei incins.
Se scot pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Se serveste atat cald, cat si rece alaturi de garnitură preferata sau simplu cu mujdei de usturoi.