Creier Pane
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1,100kg creier congelat
sare
apa
otet
faina
3 oua
ulei pentru prajit
Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa clocotita in care am pus sare si otet si fierbem 10 minute.
Dupa 10 minute il scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare la scurs, il lasam pana se raceste si ne apucam de prajit. Intr-o farfurie intinsa punem faina, iar in una adanca punem ouale.
Ouale le batem cu putina sare (al treilea ou l-am pus mai la sfarsit). Luam mai multe bucati de creier si le dam prin faina, apoi punem tigaia cu ulei pe foc. Cand aceasta s-a incins luam bucatile de creier date prin faina si le dam prin ou si le punem in uleiul fierbinte.
Le tinem pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe parte cealalta si cand s-au facut le scoatem intr-un castron in care am pus hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Asa procedam cu tot creierul pana se termina.