Creier Macelaresc
Sursa Creier macelaresc
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancare simplu de executat,da'bun si colesterolic din pacate.Poate fi servit foarte bine ca aperitiv (daca tot vin sarbatorile) sau ca un fel de mancare de sine statator,cum doriti.
INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-3-4 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute (opional)
-4 oua
-sare,piper
-lamaie
-patrunjel
MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate ,dar cu cat mai multa ceapa cu atat mai bun iese.daca nu aveti ardei,nu va panicati,pentru ca puteti sa-l omiteti.
-ceapa se toaca,ardeiul se taie cubulete si se calesc in ulei,dupa care se adauga creierul crud.Lasati sa se albeasca si apoi amestecati cu grija ca sa nu-l zdrobiti prea tare.Potriviti de sare si piper.creierului ii place piperul,asa ca nu fiti zgarciti
-dupa 10 minute,adaugati ouale batute,lasati-le sa se coaguleze usor,faceti cu lingura mici cratere in care sa patrunda oul ,eventual amestecati foarte usor.
-serviti presarat cu patrunjel tocat si cu zeama de lamaie,alaturi de o salata verde acrisoara,piure de cartofi , sau pur si simplu,adica ca atare.