contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creier Macelaresc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intrebarea zilei de ieri ,la mine in familie a fost : creier mai avem ? Mda, ieri a fost simplu de raspuns,pentru ca se referea la un fel de mancare , nu la ce va ganditi voi : creierul macelaresc (nu al macelarului ,asa ca daca mergeti la macelarie sa cumparati creier,nu intrebati macelarul :creier aveti ? )
O mancare simplu de executat,da'bun si colesterolic din pacate.Poate fi servit foarte bine ca aperitiv (daca tot vin sarbatorile) sau ca un fel de mancare de sine statator,cum doriti.
INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-3-4 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute (opional)
-4 oua
-sare,piper
-lamaie
-patrunjel
MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate ,dar cu cat mai multa ceapa cu atat mai bun iese.daca nu aveti ardei,nu va panicati,pentru ca puteti sa-l omiteti.
-ceapa se toaca,ardeiul se taie cubulete si se calesc in ulei,dupa care se adauga creierul crud.Lasati sa se albeasca si apoi amestecati cu grija ca sa nu-l zdrobiti prea tare.Potriviti de sare si piper.creierului ii place piperul,asa ca nu fiti zgarciti
-dupa 10 minute,adaugati ouale batute,lasati-le sa se coaguleze usor,faceti cu lingura mici cratere in care sa patrunda oul ,eventual  amestecati foarte usor.

-serviti presarat cu patrunjel tocat si cu zeama de lamaie,alaturi de o salata verde acrisoara,piure de cartofi , sau pur si simplu,adica ca atare.