Crap Prajit
Sursa Crap prajit
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate cea mai simpla reteta care o public si pe care o stie toata lumea.
Pentru ca astazi am cumparat un crap viu de 3 kg si nu m-am putut abtine sa nu-l prajesc!
Ingrediente pentru 1 persoana:
1 bucata de crap de 200-250 g
200 ml de ulei de floarea soarelui
100 g faina cernuta
3 cartofi medii
50 g unt
100 ml de lapte (sau de smantana)
1 lingurita de sare
1 lamaie pentru decor
patrunjel pentru cine doreste
Pregatire:
Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi (doar pe alocuri), asa ca l-am decapitat si i-am taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
L-am curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-am scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia (pacat ca n-a avut icre...).
L-am spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.
Am portionat crapul pe bucatele (rondele), tocmai bune de prajit in tigaie (din ochi am considerat portie de 200-250 de grame).
Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit am trecut-o prin faina si dupa ce am considerat ca este acoperita in totalitate cu faina, am scuturat-o de surplusul acesteia.
Am incins tigaia cu ulei si am introdus bucata de crap in uleiul incins.
Prajiti 2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste.
Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim.
Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime!
Am pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea lor in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.
Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns.
Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita (sau cu alt obiect agreat de dvs.) punem untul si laptele (smantana) si amestecam pana obtinem o consistenta dorita.
Asezonam cu sare dupa gust.
Ornam desigur cu bucati de lamaie si ... verdeturile pe care le apreciati!
Crap prajit cu piure ... Done!
POFTA BUNA!