contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crap La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest crap l-am pregatit in prima zi din an, cand conform traditiei trebuie sa papam peste. La cat de mult ne place noua pestele (in mod deosebit proaspat, adica refrigerat) as merge cu superstitia saptamanal!
Ingrediente:
1 crap de cca 1 kg
condimente pentru peste
piper alb
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
2 cepe medii
5 rosii
1 lamaie
1 1/2 capatana usturoi
1 fir patrunjel verde
1 cana de apa
ulei masline
sare

Pentru inceput am condimentat peste cu condiment special pentru peste si piper. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.
Intre timp am pregatit o tava in care am pus ulei de masline. Am adaugat ardeii taiati pe lung, ceapa julien, iar cateii de usturoi intregi. Pe patul de legume am pus pestele, in interiorul caruia am adaugat cateva felii de lamaie si 1 fir de patrunjel verde. Langa si deasupra crapului, am pus bucati de rosii, si felii de lamaie. Am adaugat o cana de apa, si am dat la cuptor, la foc mediu cca 1 ora jumatate. In aceasta perioada am intors peste o singura data.
Cam asa arata la final!
Noi am servit pestele cu mamaliga. A iesit foarte bun!! Cu siguranta voi mai face in combinatia asta!
Pofta buna!