contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crap La Cuptor, Cu Ghiveci De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


...dragii mei, daca puneti cumva mana pe-un crap, incercati minunatia asta de mancarica!!! ;)
Ingrediente:
- 1, 2 kg. crap
- 500 g. ceapa
- 1 morcov mare
- 1 telina potrivita :P
- 1 patrunjel mic :))
- 1/4 varza dulce
- 3-4 cartofi
- 4-5 rosii
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1/2 conopida medie (3-4 buchetele)
- 100 g. bame (optional)
- 8 ardei (capia)
- 250-300 ml. ulei
- sare
Mod de preparare:
Se pregatesc legumele pentru ghiveci si o oala/tava emailata...sau de lut...
...una de lut ar fi perfecta, mai ales daca e in forma de peste :P

 


Se pregateste ghiveciul de legume: se curata, se spala legumele, se taie bucatele si se calesc in ulei; se sareaza si se lasa sa fiarba, cu capac, pana cand se inmoaie.
Se unge tava cu ulei si se aseaza un strat de ghiveci de legume:


Deasupra se pune pestele intreg (curatat si spalat in prealabil)


Se umple si pestele cu cateva linguri de ghiveci :


...si se acopera cu restul de ghiveci ramas:


Se adauga ulei si se baga tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 2, 3 ore


Cand zarzavatul este bine inmuiat si pestele patruns, mancarea este gata (ghiveciul cu crap este nemaipomenit de gustos daca se adauga ulei suficient)


Se portioneaza:


...si se serveste fie rece, fie cald:


...nu stiu in alta tava ce se intampla cu oasele mici ale pestelui, dar in vasul de lut direct s-au topit :P


Foooooarte gustos!!!!!!!
P.S. Oala de lut trebuie tinuta in apa, cu tot cu capac :P, pentru minim 15 minute, inainte de a o introduce la cuptor.



Articol recomandat de savalaura.blogspot.com