Crap La Cuptor, Cu Ghiveci De Legume
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...dragii mei, daca puneti cumva mana pe-un crap, incercati minunatia asta de mancarica!!! ;)
Ingrediente:
- 1, 2 kg. crap
- 500 g. ceapa
- 1 morcov mare
- 1 telina potrivita :P
- 1 patrunjel mic :))
- 1/4 varza dulce
- 3-4 cartofi
- 4-5 rosii
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1/2 conopida medie (3-4 buchetele)
- 100 g. bame (optional)
- 8 ardei (capia)
- 250-300 ml. ulei
- sare
Mod de preparare:
Se pregatesc legumele pentru ghiveci si o oala/tava emailata...sau de lut...
...una de lut ar fi perfecta, mai ales daca e in forma de peste :P
Se pregateste ghiveciul de legume: se curata, se spala legumele, se taie bucatele si se calesc in ulei; se sareaza si se lasa sa fiarba, cu capac, pana cand se inmoaie.
Se unge tava cu ulei si se aseaza un strat de ghiveci de legume:
Deasupra se pune pestele intreg (curatat si spalat in prealabil)
Se umple si pestele cu cateva linguri de ghiveci :
...si se acopera cu restul de ghiveci ramas:
Se adauga ulei si se baga tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 2, 3 ore
Cand zarzavatul este bine inmuiat si pestele patruns, mancarea este gata (ghiveciul cu crap este nemaipomenit de gustos daca se adauga ulei suficient)
Se portioneaza:
...si se serveste fie rece, fie cald:
...nu stiu in alta tava ce se intampla cu oasele mici ale pestelui, dar in vasul de lut direct s-au topit :P
Foooooarte gustos!!!!!!!
P.S. Oala de lut trebuie tinuta in apa, cu tot cu capac :P, pentru minim 15 minute, inainte de a o introduce la cuptor.