Crap De Dunare Umplut
Sursa Crap de Dunare umplut
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru".
Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar a fost atat de bun, incat nu m-am putut abtine sa nu va spun si voua! :)
Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :)))
Ingrediente:
1 crap de cca 1,5 kg
sare
piper alb
delikat
boia dulce
Umplutura:
1 ceapa medie
50 g unt
½ morcov mic
1 lingura otet de trandafir
4 linguri ulei masline
patrunjel verde
1 lingurita pasta ardei iute
sucul de la o jumatate de lamaie
Garnitura:
2 cepe
2 morcovi mari
5 cartofi
1 pastarnac
½ telina
ulei de masline
Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete
de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si
boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat
cca 4-5 ore la frigider.
Intr-o tava am pus legume cutarata, spalate si taiate in bucati
potrivite, dupa cum urmeaza: 2 cepe, 2 morcovi marisori, 5 cartofi marisori, 1
pastarnac, o jumatate de telina, pe care le-am condimentat cu sare si piper,
apoi le-am stropit cu putin ulei de masline si o cescuta de apa.
Dupa timpul acesta am scos pestele, l-am spalat bine in mai multe ape,
apoi l-am pus in tava deasupra legumelor.
Am pregatit umplutura din: 50 g unt moale, o ceapa medie tocata marunt,
o jumatate de morcov dat prin razatoarea mica, 1 lingurita de otet de
trandafiri (sau alt tip de otet, doar sa fie putin mai parfumat), 4 linguri de
ulei de masline, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita pasta de ardei iute si
sucul de la o jumatate de lamaie. Cu aceasta pasta am umplut interiorul
pestelui.
Am dat tava la cuptor, la foc mic, pentru cca 1 ora jumatate, intorcand
o singura data pestele.
O bunatate a iesit!!