Crap Cu Legume La Cuptor
Sursa Crap cu Legume la Cuptor
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 buc. crap de 1,5 kg/2 kg
-2 lamai
-3 cepe
-4 morcovi
-1/2 telina
-5 rosii cherry
-200 gr amestec mexican
-1 ardei gras
-2 pahare vin alb
-100 ml ulei masline
-250 ml apa
-cativa catei de usturoi..
-sare,piper alb
-condimente pentru peste.
Mod de preparare:
Se curata si spala bine crapul,se sterge cu prosop de hartie absorbant....se sareaza si pipereaza si pe-o parte si pe alta,cat si in interior..,presaram si condimentele pentru peste..
Se cresteaza pe orizontala,la distanta de 2 cm..
Legumele se spala, se curata...se taie felii..
Se impaneaza pestele,(exterior si interior) cu felii de morcov,felii de lamaie ,felii de ceapa,felii de ardei si felii de rosii...
Intr-o tava sau vas termorezistent potrivit ,se aseaza un strat de legume:ceapa,morcov,telina,amestec mexican,..peste care se aseaza crapul impanat cu legume.
Usturoiul se piseaza,se adauga uleiul de masline , vinul alb si apa...,se toarna acest amestec peste crap in tava...Se mai presara condimente pentru peste,in toata tava.
Se introduce tava la cuptor la foc moderat,pentru 1 ora sau 1 ora jumatate, in functie de tipul cuptorului,stropind din cand in cand,crapul...cu lichidul din tava..
Se portioneaza ,servindu-se cu garnitura de cartofi sau orez..:)