Cranberry Muffins
Sursa Cranberry Muffins
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
Punem într-un bol faina,praful de copt,zaharul,coaja de lamîie si untul.
Amestecam bine ingredientele/le mixam.Adaugam ouale si laptele.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamîie,si-l turnam la aluat.Mixam mai departe.
Poate o sa va întrebati de ce praf de copt si bicarbonat..
Bicarbonatul da textura aceea tipic Muffin.
Adaugam si cranberries(eu le-am tocat grob),si amestecam usor.
Ungem forma de mufins cu unt,si tapetam cu faina.
M-am tot saturat sa coc în hîrtie..fac si eu ceva pentru ..planeta :)
Cu o lingura,punem aluatul în adînciturile formei.
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 180°C.
Dupa 10 minute,coborîm temperatura la 160°C,si mai lasam 15-maxim 20 minute.
Ies foarte usor din forma.
Sînt foarte pufoase,au o textura excelenta(pentru papila mea),si nu sînt grase.
Facute cu margarina,textura e diferita..arata mai grase,si se si simte asa.
Amestecam bine ingredientele/le mixam.Adaugam ouale si laptele.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamîie,si-l turnam la aluat.Mixam mai departe.
Poate o sa va întrebati de ce praf de copt si bicarbonat..
Bicarbonatul da textura aceea tipic Muffin.
Adaugam si cranberries(eu le-am tocat grob),si amestecam usor.
Ungem forma de mufins cu unt,si tapetam cu faina.
M-am tot saturat sa coc în hîrtie..fac si eu ceva pentru ..planeta :)
Cu o lingura,punem aluatul în adînciturile formei.
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 180°C.
Dupa 10 minute,coborîm temperatura la 160°C,si mai lasam 15-maxim 20 minute.
Ies foarte usor din forma.
Sînt foarte pufoase,au o textura excelenta(pentru papila mea),si nu sînt grase.
Facute cu margarina,textura e diferita..arata mai grase,si se si simte asa.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com