Crambery Muffins
Sursa Crambery Muffins
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Culoarea aceste luni a fost galbenul, una dintre culorile mele preferate.
Eram pe punctul de a nu reusi sa ma tin de treaba, caci luna asta a fost o luna incarcata si tare rau mi-ar fi parut sa nu reusesc sa fac nimic, asa ca am purces azi intr-o fi capricioasa de primavara cu soare si ploaie sa fac acesti Muffins cu cramberry.
Ca orice muffin sunt super usor de facut.De ceva timp am inceput sa renunt acolo unde pot la lapte si oua(desi le ador, uneori le evit).
Am folosit
300 gr faina
120 gr cramberries
150 gr zahar brun
160 margarina vegetala
90-100 ml lapte de orez
3 linguri seminte in
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat
coaja si zeama lamaie
Am pus in vasul robotului faina, praful de copt, zaharul, coaja de lamaie si untul taiat bucatele
si am amestecat, dupa care am adaugat semintele de in macinate
peste care am pus 9 linguri de apa(cate 3 linguri apa pentru fiecare lingura de seminte) , laptele de orez si am mixat in continuare.Am stins bicarbonatul cu putina zeama de lamaie si am adaugat peste compozitie si amestecat din nou.La final am aduagat cramberries tocate grob ai am amestecat usor.Daca cumva vi se pare compozitia prea tare mai adaugati lapte(de aceea am trecut 90-100 ml).
Ungeti formele cu unt si pudrati cu faina sau puneti direct hartie de muffin in tava.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade .Dupa 10 minute comboram temperatura la 160 si mai lasam 15-20 de minute. Ies in functie de forme 12-14 muffins.
servim alaturi de un ceai la alegere
si mica o sectiune