contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonacei Fara Unt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




800~850g faina
2 linguri drojdie uscata (16g)
8 linguri zahar brun
6 oua
240ml lapte caldut
1 lingurita sare
putin turmeric (curcuma) - optional, pt. culoare
coaja rasa de la o lamaie


umplutura
150g nuca macinata
4 linguri zahar brun
1 lingura plina de cacao
1 lingura lapte praf


Obs: din aproximativ jumatate din cantitatea de aluat am facut cozonaceii, din restul de aluat am facut pasca cu branza si stafide.


Drojdia am dizolvat-o in aprox. 100ml lapte amestecat cu 1 lingura de zahar si-am lasat-o vreo 10 min. Restul de zahar l-am dizolvat in restul de lapte; ouale le-am batut putin.
Faina am cernut-o (intr-un castron mare) impreuna cu sarea si praful de turmeric. Peste ea am adaugat ouale, laptele si drojdia si-am amestecat pana s-a adunat intr-un aluat, pe care l-am framantat pana a devenit elastic si doar putin lipicios. L-am pus intr-un castron, pe care l-am acoperit cu o folie. Am lasat aluatul vreo 40 min.... era cald in bucatarie asa ca a crescut repede :) dar fiindca aveam ceva pe aragaz in momentul acela si nu puteam sa ma apuc sa-l umplu, l-am "bosolit" putin :D... si l-am lasata din nou sa creasca ;) Dupa vreo jumatate de ora m-am luat de el :D
O parte din aluat am dat-o deoparte pentru pasca, iar restul l-am impartit in doua bucati. Din fiecare bucata am intins o foaie subtire, dreptunghiulara ... am presarat jumatate din cantitatea de umplutura pe ea, am rulat-o cat am putut de strans si am taiat-o in doua. Cele 2 suluri rezultate le-am rulat unul de altul; am pus aluatul in tava de cozonac (forma mai mica), l-am acoperit cu o folie si l-am lasat sa creasca mai mult de o ora. Am uns deasupra cu ou batut si-am dat la cuptor (preincalzit) pentru aproximativ 40 min.
Cozonaceii gata i-am invelit in cate un prosop fiecare. Dupa ce s-au racit i-am scos din prosop si i-am invelit in folie - ca sa se mai fragezeasca coaja.

Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com