contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 1 plic praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 250 g rahat
- 2 oua
- 1 pahar lapte
- 100 g zahar
- 50 g nuca
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- sare


Mod de preparare:
Se pune drojdia in lapte si se lasa 5 minute. Faina se intinde intr-un castron mare, se lasa un loc la mijloc in care se pune drojdia si se face maiaua. Se lasa 20 minute la dospit, apoi se adauga uleiul, praful de copt, ouale, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca toate ingredientele. Se separa mai putin de jumatate din compozitie si se adauga cacao. Se framanta separat cele doua aluaturi. Se lasa la dospit 40 minute.

Dupa ce a crescut se intinde aluatul alb. Deasupra se intinde aluatul cu cacao si se taie in doua cu un cutit de masa. Se aseaza rahatul si nuca egal pe cele doua parti. Se ruleaza ambele parti si se face o impletituta. Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 40 minute.


Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei si ou. Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.



Articol recomandat de reteteveg.blogspot.com