contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente(pt 2 cozonaci):
1 kg faina
4 oua
100 g drojdie
600 g zahar
400 ml lapte
200 ml ulei
esenta de rom
coaja rasa de lamaie
400 g nuca
Preparare: Se amesteca 300 g faina cu 100 g drojdie, 100 g zahar si 200 ml lapte. Se amesteca foarte bine si se lasa la dospit jumatate de ora. Peste maia se adauga faina ramasa, un praf de sare, 100 g zahar, 200 ml lapte, galbenusurile, esenta de rom si coaja de lamaie. Se framanta bine, iar la sfarsit se adauga treptat uleiul, framantand incontinuu. Se lasa la crescut la loc caldut, acoperit. Separat se pregateste umplutura: albusurile se bat bine pana se tin de tel, se adauga 400 g zahar si se bate in continuare, pana avem o spuma tare, apoi se adauga nuca. Aluatul se imparte in 2 din care se fac cozonacii. Acestia se pun in ava unsa bine si se lasa la crescut in tava 30 minute, apoi se ung cu ou si se dau la cuptorul bine incins pentru o ora.