contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Zebra, Cu Nutella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Simplu, usor de facut, aspectuos, pufos, dulce si aromat, numai bun de mancat ! Servit simplu, ori cu un pahar de lapte, cu siguranta ne va incanta papilele gustative…
Aluat
500ml lapte caldut
200g unt topit
100g zahar
1/2 lingurita sare
4 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
Coaja de portocala rasa
50g cacao
1 lingurita esenta de rom
1kg faina
2 pliculete drojdie uscata
Umplutura
Nutella/finety
Pt deasupra
1 ou
1 lingura smantana grasa
Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.
Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri.
Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus
unul alb/unul maro si invers,
unul maro peste unul alb.
Sulurile obtinute le-am rasucit doua
cate doua alb/maro
si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am lasat la crescut inca 30’.

In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.
Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.
L-am lasat la racit,
apoi l-am taiat in felii si l-am servit .
Delicios !
Pofta buna!



Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com