Cozonac Trandafiri
Sursa Cozonac trandafiri
![simonaworld](/images/avatars/20120131-10-Imagine146.jpg)
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://2.bp.blogspot.com/-Gi6z4Qgd74s/TzADYb6ubUI/AAAAAAAACd4/yck80HdpN4o/s320/2012-01-29+09.20.05.jpg)
Reteta asta se incadreaza perfect ptr Provocarea lunii Februarie, a carei gazda este Violeta si al ei blog, pe care nu trebuie sa-l ratati! O reteta cu dragoste si drojdie! :)
Sa trecem la treaba!
Ingrediente:
500
g faina alba tip 650
1
ou
225
ml lapte
3
linguri zahar pudra
1
plic drojdie uscata
1
praf de sare
50
g unt topit ptr aluat
50
g unt topit ptr umplutura si uns tavile
100
g stafide
3
linguri zahar brun
scortisoara
Ptr.
sirop:
sucul
a 3 mandarine
3
linguri rase zahar pudra
Ptr.
uns:
1
ou
2
linguri lapte
Mai
intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de
rom.
Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare.
Laptele
l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar
pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot.
Faina
am cernut-o si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am adaugat laptele racit
aproape de tot si oul intreg, si am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am pus
si un praf de sare si untul (50g) topit si racit.
Am inceput sa framant
usor cu mana, incorporand tot untul. Framantatul a durat cca 10 min. Am pus
bila de aluat intr-un vas acoperit cu folie alimentara, si am lasat la dospit
intr-un loc caldut 1 ora.
Intre
timp am pregatit tavile, le-am uns cu unt topit si le-am tapetat cu hartie de
copt, unsa si aceasta cu unt.
Cand
aluatul si-a triplat volumul..
...l-am pus pe masa infainata si am intins cu
sucitorul o foaie patrata de cca 40 cm. Foaia am uns-o cu restul de unt topit,
zaharul brun, am presarat stafidele scurse si scortisoara. Am rulat strans
foaia, apoi am taiat in 6 bucati egale.
Am
asezat rulourile cate 3 in fiecare tava, am acoperit tavile cu folie alimentara
si am mai lasat la crescut 1 ora.
Cand
floricelele au crescut frumos...,
...le-am uns cu amestecul facut din un ou si 2
linguri lapte si le-am dat la cuptorul preincalzit, ptr 30 minute, sau pana se
rumenesc frumos.
Cat
cozonaceii stau la cuptor, am pregatit siropul: am stors sucul de la 3
mandarine si l-am pus intr-un ibric, adaugand si zaharul pudra. Lasam pe foc
pana amestecul s-a ingrosat ca un sirop.
Cand
cozonaceii sunt gata, i-am scos din cuptor si i-am uns cu siropul pregatit.
Cate un "trandafir" ptr fiecare!
Pofta buna!!